tirsdag den 5. september 2017

Wok amok

Wokmad behøver ikke være besværligt, vi bruger det tit i en travl hverdag, når det skal gå stærkt med alligevel være sundt.

Til to personer skal du bruge:

  • 3 spsk hoi sin sauce
  • 3 spsk tør hvidvin eller hvid martini
  • 250 g oksekød i tynde strimler, helst god kvalitet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 1 lille løg
  • 400 g frosne wok grøntsager
  • ingefær 
  • 2 pakker nudler
  • Olie til stegning
Sådan gør du:
  • Mariner oksekødet i hoi sin saucen og hvidvinen ca. en time. Den lange marineringstid kan undlades hvis du ikke har tid, men kødet smager bedre hvis du gør det.
  • Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, eller lav dem selv efter opskriften her på siden.
  • Hak hvidløget og chilien fint og skær løget i stykker efter din smag.
  • Varm wokken godt op og steg hvidløg, løg og chili en en god sjat olie.
  • Tilsæt kødet og resten af marinaden og steg det under grundig omrøring.
  • Tilsæt grøntsagerne inden kødet er færdigt og rør det godt.
  • Lige inden retten er færdig tilsættes nudlerne og der røres godt rundt.
  • Retten er nu færdig og kan serveres lige fra wokken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar