mandag den 4. september 2017

Jom Jom Kage

Denne kage stammer fra min barndom og er bedst samme dag som den er bagt. Den skal helst bages i rugbrødsform eller i en skorstensform. Hvis du vender kagen ud, men stadigt har det der er øverst i ovnen øverst når den er vendt ud, så bliver den dejlig karameliseret og lidt sprød som den køler af.

Kagen indeholder ca. 10 portioner.

I en gryde koges, til det er godt kogt i gennem og lettere karameliseret:

  • 300 g sukker
  • 3 dl kaffe, den kan ikke undværes
  • 2 dl rosiner
  • 50 g smør
  • 1/2 tsk nelliker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kanel
Der i blandes:
  • 200 g mel
  • 2 tsk vanille sukker
  • 1 tsk natron
Bland det hele godt og put det i en form du har smut med smør og drysset med mel.
Bages på nederste rille ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar