- Den skal være luftig og blød, men samtidigt sprød udenpå
- Den skal være lige så stor som bøffen
- Den skal være flad, men ikke så flad som et pitabrød
- Den skal smage godt
Til 6 store burgerboller skal du bruge:
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 3 dl vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 1 spsk olie
- 500 g hvedemel
- mælk eller et sammenpisket æg til at pensle bollerne med
- sesamfrø til oven på bollerne
Sådan gør du:
- Gæren smuldres i en stor skål eller i en bagemaskine (eller en røremaskine)
- Opløs gæren i lunkent vand.
- Hæld mælk, sukker, salt og olie i skålen, rør godt.
- Tilsæt melet lidt ad gangen. Hæld dejen ud på bordet og ælt det sidste af melet i dejen.
- Læg et rent viskestykke over dejen og lad dejen hvile et lunt sted i ca. 15 minutter.
- Form 6 store boller eller 8 lidt mindre ud af dejen og læg dem på en bageplade.
- Pensel bollerne med æg eller mælk og læg nu et pagepapir mere ovenpå alle bollerne og ovenpå bagepapiret sætter du en bageplade mere eller et stort spækbræt. Brug evt. noget tungt til at veje lidt ned.
- Bollerne skal nu efterhæves ca. 30 min.
- Tænd oven på 225 grader.
- Fjern vægten, bagepladen og det øverste lag bagepapir, drys med sesamfrø.
- Bag bollerne ved de 225 grader ca. 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar