Hvert år har vi en diskussion om vi skal lave dobbelt portion eller endnu flere end det. En portion indeholder ca. 400 styk, og hos os er det lige nok til en halv december måned. Men Drengene høvler dem også ned hvis de får lov.
Du skal bruge:
- 500 g smør
- 450 g sukker
- 250 g lys sirup
- 15 g potaske
- 8 g nelliker
- 25 g kanel, stødt
- 75 g friskrevet appelsin skal, det er skralden fra 5-7 appelsiner, alt afhængigt af str.
- 100 g smuttede og groft snittede på langs
- 1000 g hvedemel
Sådan gør du:
- Smør, sukker og sirup varmes op under omrøring til det syder i kanten - gerne i 5-10 minutter
- Fjern gryden fra varmen. overfør massen til en stor røreskål, gerne til en røremaskine med dejkrog.
- Potasken opløses i kold vand og tilsætte sukker massen. Pas på det kan godt rejse sig lidt i skålen.
- Tilsæt krydderierne samt det revne appelsinskrald. Igen pas på det kan godt rejse sig i skålen.
- Tilsæt mandlerne og rør det godt igennem.
- Massen afkøles til den er håndvarm
- Melet æltes i og dejen trilles til tykke pølser, som lægges på køl nogle timer, eller til næste dag, hvad der nu passer dig bedst.
- Når dejen er helt hård skærer du dejen i tynde skiver, som var dine pølser et brød. Jeg bruger en gammeldags rugbrødsskærer, så får jeg ens småkager hele vejen igennem
- Kagerne bages ved 180 grader i 6-8 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar