tirsdag den 5. september 2017

Dittes fantastiske boller

De absolut bedste boller. Kan varieres i alle mulige afskygninger. De bliver utroligt lækre og bløde.

Før alle forslagene til ændringer kommer på bordet, starter jeg lige med grundopskriften.

Egentlig laver jeg normalt 1/3 portion da det giver 8 boller, og det passer så godt hjemme hos os, men den originale opskrift er på 24 boller.

Til 24 boller skal du bruge:


  • 150 g gær
  • 150 g smør/margarine
  • 8 dl mælk
  • 150 g sukker
  • 120 g mel
  • lidt salt
  • lidt kardemomme
Sådan gør du:
  • Smelt smøren og bland den med den kolde mælk, opløs gæren i blandingen.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og ælt godt - husk at holde lidt tilbage af melen, så de ikke får for meget mel. Prøv så vidt mulig at holde dig til mængden af mel, heller lidt mindre end opskriften siger end mere. Bollerne bliver nemlig hårde hvis der kommer for meget mel i.
  • Hæves 1/2 time inden du former bollerne og 1/2 time efter du har formet bollerne, inden du putter dem i ovnen.
  • Hold en rimelig afstand mellem bollerne på bagepladen, da de kan hæve ret meget.
  • Bages ved 200 grader i 15-30 minutter alt afhængigt om du har lavet store eller små boller.
  • Kan sagtens laves på bagemaskinen, her anbefaler jeg at du laver 1/3 opskrift.
Forslag til variationer:
  • Udskift 1/3 af melen med havregryn, det giver lidt grovere boller, men uden at de bliver for tunge.
  • Tilsæt rosiner, det er et kæmpe hit til fødselsdage, jeg plejer at bruge 200 g til en fuld portion boller.
  • Tilsæt M&M's. Jeg plejer at bruge en hel pose på minimum 200 g, bemærk det skal være til allersidst du tilsætter M&M's, lige inden du former bollerne, da farven ellers vil smitte meget af på din dej.
  • Tilsæt hakket chokolade. 200 g passer igen meget godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar