mandag den 4. september 2017

Hindbær is a la Ditte

Is er en dejlig ting, og endnu bedre når det er hjemmelavet.

Jeg elsker at lave det at frugt og bær fra haven og denne plejer jeg at lave når der er alt for mange hindbær i haven til at vi bare kan spise dem fra buskene.

Du skal bruge:

  • 5 dl hindbær
  • 3 1/2 dl sukker
  • 1/2 citron
  • 2 store æg
  • 5 dl fløde
  • 2 dl mælk
Sådan gør du:
  • I en skål blandes hindbærene med halvdelen af sukkeret og saften fra en halv citron. Dæk og sæt på køl i to timer, hvor du rører i massen hver halve time.
  • Pisk æggene luftige.
  • Bland resten af sukkeret i ægge blandingen og pisk til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt fløde og mælk og bland.
  • Dræn væsken fra hindbærene over i en anden skål og tilsæt væsken til ismassen.
  • Gem hindbærene til senere, frys dem gerne ned, fladt.
  • Put isen i ismaskinen og lad den lave resten af isen for dig. 
  • Når isen er færdig tilsætter du de frosne hindbær og rør den ud i isen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar