fredag den 1. september 2017

Whiskey is

Denne opskrift er lidt speciel, den kommer faktisk fra en bacon/whiskey is opskrift, men da jeg synes det var for specielt med bacon i en is, om en denne bacon var candiseret, ja så har jeg lavet isen lidt om og undladt baconen.

Der bliver ca. 6 portioner ud af isen, men det afhænger selvfølgelig af hvor meget man spiser.
Det tager ca. 1 1/2 time at lave denne opskrift.

Du skal bruge:


  • 3 Spsk smør
  • 140 g brun farin
  • 1/2 liter fløde
  • 5 æggeblommer
  • 2 Tsk god Whiskey, ikke den helt dyre, men heller ikke den billige.
  • 1/4 tsk vanille sukker
Sådan gør du:
  • Smør, brun farin og halvdelen af fløden varmes forsigtigt op på en pande til sukkeret er smeltet.
  • Fjern massen fra panden og tilsæt de fem æggeblommer en ad gangen under kraftig omrøring.
  • Massen kommes tilbage på panden og varmes forsigtigt op igen. Når massen er blevet tyk tages den af varmen og sies ned i den kolde fløde og omrøres.
  • Tilsæt vanille og whiskey. Massen afkøles helt og puttes i en ismaskine.

Den originale opskrift med bacon finder du her: http://www.davidlebovitz.com/candied-bacon-i-1/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar