torsdag den 7. september 2017

Durumrulle brød

Hvis man skal spise junkfood, og har tid til at lave det selv, så kan jeg anbefale at man prøver dette fladbrød der er virkelig godt til durumruller mv.

Jeg kan anbefale at man laver sin egen chilidressing med tomatpure, olivenolie og tørret knus chili - chili efter smag. Lad den stå og trække, så bliver den rigtig god.

Denne opskrift bliver til omkring 15 brød, og tager ca. 4 timer at lave.

Du skal bruge:

  • 3 1/2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 dl olie
  • 100 g durum mel
  • 500 g hvedemel
Sådan gør du:
  • Rør gæren ud i vandet
  • Tilsæt salt, sukker, olie og durummel og rør til det er klumpefrit
  • Tilsæt hvedemelen indtil dejen har en fast, men blød (smidig) konsistens.
  • Derefter lader du dejen hvile omkring 2 timer et køligt sted, tildækket. Gerne med fil,, da det gør at dejen ikke tørrer ud.
  • Skær dejen ud i små kugler på ca. 60 g pr stk.
  • Sæt dejkuglerne til side og lad dem hvile en times tid, igen tildækket med film. 
  • Varm en pande (skal være en slip-let) så den er godt varm 84-5 på et 6 trins komfur)
  • Læg en dejkugle på et meldrysset bord og rul den ud til en cirkel på ca, 24 cm i diameter. Sørg så vidt muligt for at dejen er lige tyk over det hele.
  • Læg dejen på panden og panden 35-40 sekunder, vend den og giv det samme på den anden side.
  • Fortsæt således med de øvrige kugler.
  • Som fyld kan du bruge salat, tomat, tun, kebab, kylling, oksekødsstrimler og hvad hjertet ellers begærer. Fyldet placeres i en stribe på midten af brødet, slut med cremefraish dressing og evt. chilisauce, rul brødet sammen og nyd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar