Jeg kan anbefale at man laver sin egen chilidressing med tomatpure, olivenolie og tørret knus chili - chili efter smag. Lad den stå og trække, så bliver den rigtig god.
Denne opskrift bliver til omkring 15 brød, og tager ca. 4 timer at lave.
Du skal bruge:
- 3 1/2 dl vand
- 1 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 1 dl olie
- 100 g durum mel
- 500 g hvedemel
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i vandet
- Tilsæt salt, sukker, olie og durummel og rør til det er klumpefrit
- Tilsæt hvedemelen indtil dejen har en fast, men blød (smidig) konsistens.
- Derefter lader du dejen hvile omkring 2 timer et køligt sted, tildækket. Gerne med fil,, da det gør at dejen ikke tørrer ud.
- Skær dejen ud i små kugler på ca. 60 g pr stk.
- Sæt dejkuglerne til side og lad dem hvile en times tid, igen tildækket med film.
- Varm en pande (skal være en slip-let) så den er godt varm 84-5 på et 6 trins komfur)
- Læg en dejkugle på et meldrysset bord og rul den ud til en cirkel på ca, 24 cm i diameter. Sørg så vidt muligt for at dejen er lige tyk over det hele.
- Læg dejen på panden og panden 35-40 sekunder, vend den og giv det samme på den anden side.
- Fortsæt således med de øvrige kugler.
- Som fyld kan du bruge salat, tomat, tun, kebab, kylling, oksekødsstrimler og hvad hjertet ellers begærer. Fyldet placeres i en stribe på midten af brødet, slut med cremefraish dressing og evt. chilisauce, rul brødet sammen og nyd.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar