mandag den 4. september 2017

Marcipan is med chokolade og vodka

Først gang jeg lavede denne opskrift tænkte jeg puha! vodka i en is, det kan da ikke være godt. Men det er overraskende godt, ikke fordi det giver ret meget smag til isen, men fordi der forhindrer isen i at blive al for hård.

Jeg er faktisk begyndt at brug en lille smule vodka i de fleste hjemmelavede is jeg laver, det giver bare den der cremede lækre fornemmelse og isen skal ikke stå og tø før man kan lave pæne kugler af den.

Sådan gør du:

  • 4 æggeblommer
  • 80 g flormelis
  • 1/2 l piskefløde
  • lidt vanillesukker
  • 50 g marcipan
  • 50 g god mørk chokolade
  • 1/2 dl vodka
Sådan gør du:
  • Marcipan og chokolade hakkes, ikke alt for fint, så kan du ikke smage det og ikke alt for groft så kan du ikke få isen op af bøtten. Men det er jo en smagssag, så lav den slags stykker du synes kunne være lækkert.
  • Æggeblommer, flormelis og vanillesukker piskes hvidt, let og luftigt over et vandbad.
  • Tilsæt vodkaen.
  • Fløden piskes og vendes i æggemasse, æggemassen må ikke være for varm når fløden vendes i.
  • Ismassen puttes i ismaskinen og du bruger maskinen som den nu skal bruges.
  • Når isen er færdig putter du den over i en bøtte og vender chokolade og marcipan i ismassen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar