mandag den 4. september 2017

Pizza

Pizza er simpelt at lave, og alligevel svært. Dejen skal være sprød uden at blive tør, saucen skal smage af tomat uden at stjæle opmærksomheden fra bund og fyld.
Ideelt laver vi pizza på grillen, så den ville jeg tænde efter jeg har lavet dej og sauce.

Dej:

  • 2 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie (helst oliven olie)
  • 350 g mel
Gæren opløses i det lunkne. Tilsæt olie og salt, derefter tilsættes melen.

Tildæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve 30-40 min. ved stuetemperatur.

Saucen:
  • 4 spsk god oliven olie
  • 3 fed hvisløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk salt
  • 5 blad frisk basilikum
Olivenolien og de pressede hvid varmes ved svag varme, hvidløget må ikke brunes.
De øvrige ingredienser tilsættes, og tomatsaucen skal stå og små simre i ca. 15 minutter før den er klar til brug.

Tilsæt chili efter smag hvis du vil have en mere stærk sauce.

Saucen kan også bruges som tomatsauce til lækker pasta.

Samling af pizza:
Del dejen i to ca. lige store stykker og rul den ene del ud, så rund som du kan.
Hvis pizzaen skal i ovnen kan du placere dejen på en bageplade med bagepapir nu. 

Fordel tomat sauce på pizzaen så hele pizzaen er dækket af et jævnt tyndt lag.
Læg mozarella oven på og tilføj det fyld du har lyst til. F.eks. skinke, champignon eller andet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar