Det er en kage der altid bringer lykke hjemme hos os.
Til 12 muffins skal du bruge:
- 300 g brun farin
- 2 dl olie
- 4 æg
- 1 tsk vanillesukker
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk natron
- 2 tsk kanel
- 275 g mel
- 375 g skrallede og revne gullerødder
Topping:
- 50 g smør (ja rigtig smør)
- 250 g flormelis
- 1 tsk vanillesukker
- 100 g flødeost natural
Sådan gør du:
- Rør farin og olie sammen på røremaskine eller med håndmikser.
- Tilsæt æggene et ad gangen.
- Pisk de tørre ingredienser i.
- Vend gulerødderne i dejen. Rør godt.
- Dejen puttes i muffinsforme, vælg de gode forme der ikke splatter ud. Fyld formene ca. 2/3.
- Bages ved 180 grader i 15-20 min., tjek om de er færdige med en kødnål.
- Kagerne tages ud af ovnen og sættes til afkøling.
- Mens de køler ned piskes alle ingredienserne til toppingen sammen. Når kagerne er afkølede pynter du dem med toppingen.
Vi tilsætter 50 g rosiner og nogen gange 40 g grofthakkede valnødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar