tirsdag den 5. september 2017

Vafler, med og uden æg

Vafler kan laves med og uden æg, og her er to gode opskrifter, en med æg og en uden æg. 

Med æg er den klassiske gamle opskrift, arvet fra min farmor.

Uden æg er lidt mere sprøde og faktisk den vi foretrækker.

Vafler med æg
Til 10 vafler skal du bruge
  • 150 g smeltet margarine tilsættes til sidst
  • 75 g sukker
  • 2 æg
  • 250 g mel
  • 3 tsk bagepulver
  • 3 dl mælk
  • lidt salt 
  • 1/2-1 tsk vanillesukker, alt afhængigt af hvor søde du vil have dem, farmor brugte ikke vanillesukker...
Bland alle ingredienserne godt med håndmikseren, tilsæt margarinen til sidst.
Bages i vaffeljern indtil de er sprøde og brune. Tilsæt om nødvendigt ekstra smør til vaffeljernet.

Vafler uden æg
Til 8 vafler skal du bruge
  • 125 g smeltet margarine
  • 275 g hvedemel
  • 4 1/2 dl mælk 
  • 1 tsk vanillesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • lidt salt
Smelt margarinen. Rør alle øvrige ingredienser sammen med elpiskeren. Tilsæt margarinen og bag vaflerne i vaffeljernet til de er lækre gyldne og sprøde. Opbevar dem på en rist indtil de skal spises. Hvis du stabler dem mister de deres sprødhed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar