mandag den 4. september 2017

De absolut bedste Amerikanske Pandekager

Det er ikke så tit vi har tid til at lave amerikanske pandekager om morgenen mere, men det sker en gang i mellem i weekenden.

Når vi skal lave amerikanske pandekager er der kun én opskrift der dur. Jeg ved jeg en gang har fundet den på internettet, måske ændret lidt i den hen ad vejen, jeg ved det faktisk ikke. Men jeg kan altså ikke huske hvor jeg har den fra, men her er den i hvert fald.

Det tager ca. en time at lave pandekagerne og du får 7-9 pandekager ud af denne portion.

Du skal bruge:

  • 2 æg, delt i hvider og blommer
  • 2 1/2 dl mælk eller kærnemælk (jeg anbefaler kærnemælk da det giver meget mere luftige pandekager)
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 2 spsksukker
  • 2 1/2 dl mel
  • 1/2 tsk salt
  • smør til stegning
Sådan gør du:
  • Æggene deles, og æggeblommerne piskes grundigt med kærnemælken.
  • Mel blandes med bagepulver og sigtes ned i mælkeblandingen, sammen med sukker og salt.
  • Rør grundigt, men ikke for længe.
  • Æggehviderne piskes stive og vendes i dejen. 
  • Lad dejen hvile et kvarters tid i køleskabet.
  • Varm en god pande op og smelt en klat smør.
  • Bag små runde og tykke pandekager, - der bør kunne være tre på en pande af gangen.
  • De skal bages i smør og der skal ikke spares på smørret, det gør pandekagerne ekstra sprøde. 
  • De ny bagte pandekager holdes varme i ovnen ved 100 grader, mens resten steges færdige på panden.
  • Serveres lune med ahornsirup og aller helst også med bacon.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar