torsdag den 7. september 2017

Ditte's lagkage

Den helt rigtige gammeldags lagkage. Med cremet og knasende makron fyld og marmelade, med et hint af likør eller sherry. 

Man lave kagen mere eller mindre fancy ved at lave lagkagebundene selv eller købe dem færdiglavede. Hvis du køber dem færdiglavede så kan jeg anbefale at du køber to tærteboden, de har kant på og kan holde på vildt meget af det lækre fyld. Så vender du dem så kanterne vender mod hinanden, og får en super lækker lagkage med et tykt lag fyld.

Tilsæt likør efter smag, kagen er sådan en af de der trælse opskrifter som jeg laver på slump, så målene er ca. mål -  men testet og smager dejligt.

Min nabo laver cremen efter opskriften på pakken og vender flødeskum ud i cremen -  det funger også ganske godt.

Du skal bruge:
  • 1-2 pakker makroner, efter smag
  • 1 dl likør eller sherry, kan undlades
  • 1 liter fløde 
  • 1/2 brev kagecreme, den slags der ikke skal koges. 
  • Et glas marmelade, den smag du bedst kan lide, vi er mest til jordbær eller hindbær.
  • 2 tærteboden eller tre lagkagebunde
  • Flormelis
Sådan gør du:

  • Hæld makroner og likør i en skål og knus makronerne lidt.
  • Lad det stå og trække
  • Pisk lidt over halvdelen af fløden til doven flødeskum og  tilsæt kagecremespulveret
  • Rør det godt og tilsæt makronerne.
  • Placer din lagkagebund på dit serveringsfad (den er meget svær at flytte når den er samlet), hvis du bruger tærteboden så fordeler du al makronmassen på bunden, bruger du lagkagebunde kun halv af makronmassen.
  • Fordel et jævnt lag marmelade oven på makronmassen og placer den næste bund oven på. Er det lagkagebunde du bruger gentager du med et lag mere. 
  • Øverst på kagen laver du en glasur af flormelisen og laver et jævnt lag på hele toppen
  • Pist den resterende flødeskum og pynt kanten og siderne.
  • Skriv hvad du har lyst til ovenpå kagen pynt med flag og lys - hvis du har lyst.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar