fredag den 1. september 2017

Den ultimative Whiskeysauce - Husets favorit

Det er ingen hemmelighed at vi elsker god mad, det skal være lækkert, men må også gerne være nemt.

En af vores ynglings opskrifter er denne opskrift på Whiskeysauce, den rækker til ca. 4 portioner, og tager ikke ret lang tid at lave, ca. 10-15 minutter.

Du kan variere smagen med mere/mindre Whiskey og kvaliteten af den. Lad nu være med at bruge den rigtig gamle Whiskey..

Sovsen kan også gøres mere stærk ved f.eks. at bruge Cayennepeber istedet for almindelig peber, men pas nu på.


Til fire portioner skal du bruge:

2 1/2 dl fløde, 13% eller madlavningsfløde er bedst.
1/2 dl ketchup
1 Spsk Whiskey
1/3 okse boullionterning
1/2 tsk karry
1/2 tsk paprika
1 tsk rosmarin, i nødstilfælde kan timian også bruges
salt og peber

Alle ingredienserne blandes i en gryde og varmes op, når sovsen simrer i kanten er den klar. Den kan skilde hvis du lader den koge for længe og for hårdt, men også hvis du bruger en for fed fløde.


Hvis du synes sovsen er tynd kan den jævnes med maizena jovsejævner eller en melblanding.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar