tirsdag den 5. september 2017

Bagels

Der er ikke så svært at lave lækre bagels. Det kræver bare tid, men så er belønningen til gengæld også rigtig dejlig.

Til denne opskrift har jeg bemærket at størrelsen er ret vigtig, så når jeg skriver 16 bagels, så skal du også dele dejen i 16 lige store stykker og lave 16 dejlige bagels.

Du skal bruge:

  • 900 g mel
  • 1/2 dl lys sirup
  • 2 spsk olie
  • 1 1/2 spsk salt
  • 50 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 5 dl vand
Sådan gør du:
  • Rør gæren ud i det lunkne vand, tilsæt de øvrige ingredienser og ælt rigtig godt så den bliver glat og giver lidt efter.
  • Hvis du vil have fyld i dine bagels kan du tilsætte det nu. Jeg bruger f.eks. syltede jalapeños eller soltørrede tomater som jeg hakker i passende størrelser. Husk når du bruger syltede ting så skal de tørres godt så dejen ikke bliver for våd. Det er lidt en temperements ting hvor meget man har lyst til at tilsætte, så prøv dig frem. Jeg bruger dog ca. et halvt glas jalapeños når jeg putter dem i.
  • Suppler forsigtigt med lidt ekstra mel, hvis dejen blev for våd.
  • Lad dejen hvile 15 minutter under klæde
  • Del dejen i 16  stykker og rul dem ud i pølser på 25-30 cm. Hvert stykke formes til en ring - brug evt. lidt vand til at samle dem med.
  • Lad dem efterhæve et lunt sted ca. 30 minutter
  • Inden efterhævningen er færdig sættes en halv grydfuld vand over og koge. 
  • Bagels-dej-ringene kogen nu et par stykker ad gangen ca. 2 minuter pr. side. 
  • Sæt dem på bagepapir og pynt med det du har lyst til. Jeg bruger ofte cheddar ost eller sesamfrø.
  • Bages ved 200 grader i ca. 20-30 minutter til de er gyldenbrune og lyder hule. Afkøl på rist og nyd med det sandwichfyld du har lyst til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar