mandag den 4. september 2017

Ægte Bearnaisesauce

Det er nemt at lave bearnaise sauce selv, og så smager den meget bedre end pulver formen.
Det kræver dog at du har styr på dine temperaturer, men gør du som jeg skriver her, så skal det nok gå.

Du skal bruge:

  • 4 æggeblommer, stue temperatur
  • 250 g smør
  • 1 spsk bearnaise essens eller hvidvins eddike (
  • estragon efter smag


En bearnaise skiller hvis det smør du pisker sammen med æggene er for varmt.
Så derfor er det en rigtig god ide at varme smørret lige så stille op og sørge for det ikke koger voldsomt når du skal bruge det.
Jeg plejer at sætte varme det meget langsomt op, på 2 på min kogeplade og slukke helt for blusset når smørret siger den aller første koge lyd.
Så tager jeg æggeblommerne og pisker dem rigtig godt op med en stavblender.
Så tilsætter jeg smørret meget forsigtigt og lidt ad gangen. Til sidst tilsætter jeg essensen eller hvidvins eddiken og vender estragongen i.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar