Men denne opskrift kommer meget tæt på, og er meget inspireret af den kringle Søren Rye kalder Danmarks bedste kringle.
Dej:
- 2 dl vand
- 50 g gær
- 1 tsk salt
- 3 spsk sukker
- 3 æg
- 250 g blød margarine
- 475 g hvedemel
Remonce:
- 200 g margarine
- 225 g sukker
- lidt kanel eller kardemomme
- 4 håndfulde rosiner -150-200 g alt afhængigt af hvor vild du er med rosiner.
Pensling:
- 1 æg
- 8 spsk rørsukker
- 50 hakkede hasselnødder
Sådan gør du:
- Vand, smuldret gær, sukker, salt, æg og den bløde margarine hældes op i en skål. SKAL IKKE RØRES SAMMEN.
- Lad det stå 20-25 minutter.
- Lidt mel tilsættes, nu må du godt røre. Tilsæt mel til dejen er lidt. Måske skal du bruge lidt ekstra mel. Hæves tildækket i 30 minutter.
- Udrul dejen på bordet med lidt mel på. Ca 70 cm lang og 1/2 cm tyk. Deles i fire lige store stykker.
- Nu skal du lave remoncen.
- Blød margarine og sukker blandes med kanel eller kardemomme (farmor brugte kanel) efter smag.
- Remoncen fordeles midt på de fire stænger og rosiner drysses over.
- Dejen foldes ind over remoncen og enderne lukkes helt.
- Pensles med æg og drysses med rørsukker og hakkede nødder.
- Efterhæves 20 inden den bages.
- Bages ved 220 grader i 6 minutter og så skrues der ned til 200 grader og bages færdig ca. 10 minutter.
- Smager skønt lun og er aldeles fryseegnet.
Man kan sagtens bruge marcipanremonce hvis det skal være luksuskringle.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar