tirsdag den 5. september 2017

Ufoæbleskiver

Hos os hedder de ufoæbleskover, fordi jeg ikke er ret god til at få dem lavet runde. Men lækre smager de nu alligevel.

Et lille fif til at få dem rundere end ufoer er at putte al dejen i en frostpose eller sprøjtepose. Når du så har bagt halvdelen af æbleskiven så vender du den kun halvt så den står halvt op i æbleskivepanden. Nu tilføjer du lidt dej og så lader du den stege lidt hvorefter du tilsætter lidt dej og vender den så hele den sidste halvdel bliver dejligt stegt. Jeg skal nok demonstrere med billeder næste gang jeg laver æbleskiver.

Opskriften rækker til ca. 60 æbleskiver og det tager ca. en time at lave dem.

Du skal bruge:

  • 500 g mel
  • 1 tsk natron
  • 50 g sukker
  • 8 dl kærnemælk
  • 6 æg 
  • 100 g smør
Sådan gør du:
  • Mel, sukker og natron røres glat med kærnemælken, det er tilladt at bruge en håndmikser.
  • Æggene deles, og æggeblommerne tilsættes sammen med det smeltede fedtstof.
  • Hviderne piskes stive og vendes forsigtigt i dejen. 
  • Hullerne på æbleskivepanden fyldes 2/3 med æbleskivedej og vendes som beskrevet ovenover når de er bagt, vend med en gaffel eller en strikkepind
Er du i det eksperimenterende hjørne kan du putte et stk æble inden i eller måske noget helt andet. Jeg tror jeg vil prøve med chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar