mandag den 4. september 2017

Chokolade is

En lækker cremet chokoladeis, der stiller den værste chokolade is lyst.

En portion rækker til ca. 6 personer, hvis det er det eneste de skal have af dessert. Det tager ca. 30 minutter at lave. Jeg anbefaler at man bruger en ismaskine. Men med ofte og god omrøring kan man også lave opskriften udelukkende med fryseren.

Bestemt anbefalelsesværdig.

Du skal bruge:
  • 120 g chokolade
  • 2 1/2 dl mælk
  • 2 store æg
  • 2 1/2 dl sukker
  • 2 1/2 dl fløde
  • 1 tsk fløde 
  • lidt salt
Sådan gør du:
  • Smelt chokoladen over et vandbad.
  • Når chokoladen er smeltet røres mælken ud i blandingen, rør til blandingen er jævn. Lad det køle.
  • Pisk æggene i en skål til de er luftige. 
  • Sukkeret tilsættes gradvist lidt ad gangen, pisk indtil alt sukkeret er tilsat og opløst.
  • Til æggeblandingen tilsæt fløde, vanille og salt. Pisk grundigt.
  • Tilsidst tilsættes chokoladeblandingen, bland rigtig godt.
  • Frys i ismaskine.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar