mandag den 4. september 2017

Pølsehorn

En klassiker hjemme hos os. Opskriften fik jeg da jeg havde hjemkundskab i 4. klasse.

Du skal bruge:

  • 25 g gær
  • 3 1/2 dl vand
  • 1 1/2 dl havregryn 
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/2 dl olie
  • 1/2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • hvedemel til dejen er let og lind og slipper bordet.
  • pølser eller andet fyld
  • evt. ketchup
Sådan gør du:
  • Rør gær og lunkent vand sammen.
  • Tilsæt havregryn, sesamfrø, olie, sukker og salt
  • Tilsæt mel lidt af gangen.
  • Når dejen er tilpas hældes den ud på bordet og æltes godt.
  • Dejen deles i tre kugler og rulles ud til en cirkel, der deles i 8 trekanter.
  • Læg pølsen og en streg ketchup på den bredeste del af trekanten og rul mod spidsen af trekanten.
  • Pensel alle pølsehornene med æg og drys med sesamfrø
  • Bages ca. 15 minutter ved. 225 grader.
  • Ønsker du andet fyld er det bare at klø på, kun din fantasi sætter grænsen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar