onsdag den 6. september 2017

Chokolade mud cake

Egentlig en engelsk opskrift som jeg har oversat til dansk. Men det gør den ikke mindre lækker.
Jeg har erstattet nescaféen med rigtig kaffe, og synes det giver en meget mere fyldig smag til hele kagen.

Nydes med creme fraich eller vanille is.

Du skal bruge:

  • 220 g god mørk chokolade
  • 220 g smør
  • 6 tsk kaffe
  • 160 ml vand
  • 480 g sukker
  • 250 g mel
  • 50 kakao
  • 1 tsk natron
  • 4 æg
  • 7 tsk rapsolie
  • 110 ml mælk eller kærnemælk 
Ganach:
  • 200 g chokolade 
  • 70 g smør
  • 7 spsk fløde
Sådan gør du:
  • Sæt ovnen på 160 grader
  • Smelt smør og chokolade i en gryde sammen med vand og kaffe. 
  • Sigt mel, natron og kakao sammen og bland det med sukkeret.
  • Pisk æg, olie og kærnemælk og bland alle tre blandinger sammen.
  • Hæld det hele i en smurt springform, hvor du har klemt bagepapir fast i bunden af ringen.
  • Bag midt i oven i ca. 1 time og 45 minutter. Tjek regelmæssigt da der kan være stor forskel på ovne. Kagen er klar, når du kan stikke en strikkepind i og den kommer op ren.

  • Ganachen laver du ved at smelte smør og chokolade langsomt over svag varme (evt. over vandbad).
  • Ta' af varmen og tilsæt fløden.
  • Lad blandingen køle lidt af til den er blevet lidt tykkere.
  • Brug en spartel eller lignende og kom garnachen på din kage.
  • Slut evt af med hakkede nødder eller hakket chokolade på toppen
  • Smager bedst når kagen stadigt er lun.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar