Jeg har erstattet nescaféen med rigtig kaffe, og synes det giver en meget mere fyldig smag til hele kagen.
Nydes med creme fraich eller vanille is.
Du skal bruge:
- 220 g god mørk chokolade
- 220 g smør
- 6 tsk kaffe
- 160 ml vand
- 480 g sukker
- 250 g mel
- 50 kakao
- 1 tsk natron
- 4 æg
- 7 tsk rapsolie
- 110 ml mælk eller kærnemælk
Ganach:
- 200 g chokolade
- 70 g smør
- 7 spsk fløde
Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 160 grader
- Smelt smør og chokolade i en gryde sammen med vand og kaffe.
- Sigt mel, natron og kakao sammen og bland det med sukkeret.
- Pisk æg, olie og kærnemælk og bland alle tre blandinger sammen.
- Hæld det hele i en smurt springform, hvor du har klemt bagepapir fast i bunden af ringen.
- Bag midt i oven i ca. 1 time og 45 minutter. Tjek regelmæssigt da der kan være stor forskel på ovne. Kagen er klar, når du kan stikke en strikkepind i og den kommer op ren.
- Ganachen laver du ved at smelte smør og chokolade langsomt over svag varme (evt. over vandbad).
- Ta' af varmen og tilsæt fløden.
- Lad blandingen køle lidt af til den er blevet lidt tykkere.
- Brug en spartel eller lignende og kom garnachen på din kage.
- Slut evt af med hakkede nødder eller hakket chokolade på toppen
- Smager bedst når kagen stadigt er lun.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar