tirsdag den 23. februar 2016

Gris i gris i grissesvøb

Manden havde lovet mad til en kammerat (de skulle fikse bilen). Så jeg blev sat på arbejde. Eneste krav til maden var at der skulle være nok...

Jeg tænkte meget over hvad vi skulle have. Skulle det være det klassiske; oksesteg på grill med kartofler og sovs eller noget helt andet. Det blev noget helt andet, vi kalder der "Gris i Gris i Grisesvøb".

Ingredienser:

1 svinemørbrad 300-500 g
500 g hakket svinekød
2 pk bacon
1 æg
Mel
Salt
Peber
En håndfuld soltørrede tomater, hakkes

Sådan gør du:
Bland hakkekødet, de soltørrede tomater, æg, mel, salt og peber til en jævn dej a la frikadelle dej.
Puds mørbraden.
Baconen ligges ud på et skærebrat så de lige overlapper hinanden, fortsæt så baconen er lidt længere end svinemørbraden.
Nu puttet du et lag af farsen ud på baconen ca. Midten af baconen og hele længden.
Mørbraden placeres oven på farsen og du ligger nu et lag af fars over resten af mørbraden.
Du folder nu baconen op omkring mørbrad og farsen. Hvis baconen ikke er lang nok til at dække hele "stegen" ligger du endnu et lag på her så alt er dækket af bacon.

Vi grillede den forsigtigt, til kernetemperaturen var 73.

Pas på varmen! Så stegen ikke brænder på.

Vi lad den stå et par minutter før vi spiste den.

Lækker ser den jo ud.
Vi spiste den med ovnbagte kartofler, asparges med bacon, italiensk inspireret brød og rødvinssauce med champignon og rødløg og så lige en rest af bruchettaen fra forretten.
Mums filibaba.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar