tirsdag den 23. februar 2016

Brownie kage med hvid chokolademousse med blåbær

Der skulle fikses bil igen. Og det koster jo kage.

Denne gang bliver det en brownie bund med hvidchokolademousse med blåbær i.

Ingredienser:

Bunden:
225 g hakket mørk chokolade
325 g smeltet mørk chokolade
225 g smør
3 æg
3 cl stærk kaffe
225 g brun farin
75 g mel
1/2 tsk salt
1 tsk vanille
175 g valnødder (kan sagtens undlades)


Hvid chokolademousse med blåbær:

1 dl fløde* ( ikke pisket)
4 dl piskefløde
150 g hvid chokolade
4 bl. husblas
Saft fra ½ citron
En bakke blåbær, ca 125g



Sådan gør du:
Bunden:
Hak de 225 g chokolade i stykker på størrelse med ærter. Stil til side. 

Smelt de 325 g chokolade sammen med smørret.

Pisk sukker, æg og kaffe til der er dejligt luftigt.

Tilsæt den smeltede chokolade/smør til blandingen.

Sigt mel, salt og vanille ned i massen og vend det hele forsigtigt.


Hak valnødderne groft og vend i massen sammen med det hakkede chokolade.
Hæld dejen i en smurt firkantet form. (½ bradepande)
Bag 30-40 min. ved 190 grader.

Kagen skal ikke være gennembagt.

Hvid chokolademousse med blåbær:

Den hvide chokolade smelte forsigtigt over vandbad og køles ned til ca 35 grader.


Sæt husblassen i vand. Når den har stået ca 5 min tager du den og og ligger den i 1 dl fløde og saften fra 1/2 citron. Bland med chokoladen.


Lad blandingen køle ned til rumtemperatur.

Pisk det sidste fløde til skum og vend i den afkølede chokolade masse. Bland forsigtigt blåbærene i.

Put moussen oven på chokolade bunden og stil på køl.

Det er en rigtig chokolade tung kage. Den smager rigtig godt, men vi kunne kun spise ét stykke hver.

Blåbærene kan sagtens skiftes ud med f.eks. hindbær, stikkelsbær eller granatæblekerner, her er det kun fantasien der sætter grænsen.
En kage til chokoladeelskeren.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar