tirsdag den 23. februar 2016

Chokolade mudder kage

I min søgen på en rigtig lækker chokolade kage er jeg faldet over denne her. En mudder kage. Nom nom, det er ikke en ad de kalorielette, men godt smager den.

Ingredienser:
220 g god mørk chokolade
220 g smør
6 tsk kaffe
160 ml vand
480 g sukker
250 g mel
50 g kakao
1 tsk natron
4 æg
7 tsk rapsolie
110 ml mælk eller kærnemælk
200 g mørk chokolade, smeltet
70 g smeltet smør

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 160 grader.

Smelt smør og chokolade i en gryde sammen med vand og nescafé. Sigt mel, natron og kakao sammen og bland med sukkeret. Pisk æg, olie og kærnemælk sammen og bland det samme med melblandingen og chokolade- og smørblandingen. Hæld hele molevitten i en smurt springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag midt i ovnen i cirka 1 time og 45 minutter, men husk at tjekke nu og da, da der kan være stor forskel på ovne. Kagen er klar, når du stikker en stegenål eller lignende i den og den kommer op ren.

Ingredienser til ganache (fancy ord for chokoladeglasur):

200 g mørk chokolade
70 g smør
1 spsk piskefløde

Smelt chokolade og smør ved svag varme (evt over vandbad). Tag af varmen og tilsæt fløde. Lad blandingen køle en smule af til den er blevet lækker og tyk. Brug en spartel, en dejskraber eller lignende og kom på kagen. Slut eventuelt af med et drys hakkede nødder på toppen.


Spises med vanille is. Mums!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar