Ingredienser:
Bund:
En hel pakke Bastogne kiks
150 g smør
50 g sukker
Moussen:
Saften af 4 citroner
Skallen af 4 citroner
1,5 dl sukker
8 blad husblas
4 dl fløde
Pynt:
3 dl vand
150 g sukker
Skallen af 3 citroner
Sådan gør du:
Bunden:
Blend kiksene til en jævn melagitig masse.
Bland med sukkeret og blødt smør (Jeg gjorde det bare i blenderen).
Dejen puttes op i en 26-28 cm rund springform. Er din springform ikke tæt.. Så brug bagepapir!
Bunden bages ca 20 min ved 160 grader.
Mousse:
Sæt husblassen i vand.
Kog sukker, citron saft og citron skal i 10 min. Lad det køle.
Når citron massen ikke er alt for varm udrøres husblassen deri.
Fløden piskes. Stivere end alm flødeskum.
Når citron massen er håndlun, så du kan stikke din finger i og det føles rart, tilsætter du husblassen og rør den ud til massen er ensartet og jævn.
Når massen er lidt koldere tilsætter du en stor ske flødeskum og rør den forsigtigt ud i massen. Derefter hælder du resten af massen oven i flødeskummen og vender det forsigtigt til massen er jævn.
Så hælder du moussen oven på bunden og stiller det hele i køleskabet.
Skrald citronerne med en kartoffelskralder. Skær strimlerne i tynde lange strimler.
Kog dem 5 min i lidt vand. Hæld vandet væk og gem citronstrimlerne.
Kog vand og sukker indtil sukkeret er opløst. Tilsæt dine citronstrimler. Kog det hele i 35 min, under opsyn!! Det må ikke brænde på!
Du tager nu dem op og lader dem dryppe godt af, gerne på et stykke papir.
Så vender du dem i lidt sukker og bager dem i ovnen ved 60 grader i ca 40 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar