torsdag den 7. september 2017

Jordbær/Asti/Lime mousse

Denne creme har jeg blandt andet brugt til Balders dåbskage, den er super lækker. Bare rolig man bliver ikke engang i nærheden af fuld af Astien, så skal du i hvert fald spise utroligt meget kage.

Det tager omkring 2 timer at lave selve moussen, men derefter skal den hvile 3-4 timer i køleskabet inden du kan putte den i en kage. Eller du skal bruge en for der kan holde på cremen så den ikke løber ud.

Opskriften giver et lag i en alm. lagkage 24- 28 cm i diameter.

Du skal bruge:

  • 1 stort æg
  • 70 g sukker
  • 250 g frosne jordbær
  • 200 - 250 g friske jordbær, hakket i små stykker
  • 2 lime
  • 1/4 l fløde
  • 9 husblas
  • 1 dl asti
Sådan gør du:
  • Husblassen lægges i blød i rigeligt med vand.
  • De frosne jordbær puttes i en gryde, med en lille bitte smule vand, de skal lige op og koges. Blendes med en stavblender, så de er fine og ensartede.
  • Ta' gryden af blusset.
  • Hæld astien i jordbærgrøden og rør rundt.
  • Ta husblassen op af vandet og vrid det værste vand fra. Put det ned i gryden med jordbærgrød og rør rundt til det er smeltet og grøden er jævn og ensartet. 
  • Tilsæt saften fra limen.
  • Lad det stå på køl mens du laver det næste
  • æg og sukker piskes let og luftigt til sukkeret er opløst, gerne 5 min eller mere.
  • Fløden piskes til en stiv flødeskum - ligefør smørstadiet, men ikke smør og heller ikke grynet så pas på.
  • Jordbærene hakkes.
  • Ta' jordbærgrøden ud af køleskabet og put en ordentlig skefuld æggesnaps op i det. Ved det forsigtigt i, forsæt med resten af æggesnapsen til massen er ensartet. 
  • Gentag med flødeskummen og vend det forsigtigt i til massen er ensartet. 
  • Vend de hakkede jordbær i.
  • Hæld massen i en plastik pose og sæt den på køl 3-4 timer. Det er så praktisk at putte det i en plastik pose, så er den nemmere at putte oven på kagen når den tid kommer, der klipper du nemlig bare et hjørne af posen og bruger den som sprøjtepose.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar