tirsdag den 23. februar 2016

Rabarber/Jordbær mousse

Ingredienser
175 g rabarber (3 stængler ca)
225 g jordbær
0,5 dl vand (kun ved friske bær)
1,5 dl sukker
8 blad husblas
3 spsk citron saft
3,5 dl fløde
0,5 tsk vanille sukker

Sådan gør du
Rabarber, jordbær og sukker (og vand) koges i 10 min. Ønsker du en jævn mousse kan du purere den efter den er kogt.

Put husblassen i vand. Mens kompotten koger.


Purer din kompot hvis du ønsker det. Tilsæt citronsaften.


Når husblassen er godt smattet putter du den i kompotten og rør den godt ud. (Stadigt med lidt varme på komfuret).

Vent på at kompotten med husblas afkøler ( å fløden ikke smelter i den)

Pisk fløden godt stiv, men ikke til smør. Tilsæt vanillesukkeren, forsigtigt.

Put moussen ovenpå feks en mazarin bund eller spis den direkte (bør være helt afkølet inden du spiser den).


Her er moussen oven på en mazarinbund, til afkøling i køleskabet.

Moussen kan også laves med ren rabarber eller ren jordbær. Hvis jordbærene er meget søde, kan man sagtens Kruse lidt ned for mængden af sukker.

Her ser du kagen samlet og pyntet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar